Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Με αφορμή την ανακήρυξη από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της 4ης Απριλίου κάθε έτους ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας διοργανώθηκαν στο σχολείο μας δράσεις με σκοπό την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας και την υπεύθυνη κηδεμονία ζώου συντροφιάς από τους μαθητές και τις μαθήτριες.


 Α΄ τάξη


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α τάξης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων διάβασαν την ιστορία  ¨Η Ξουτ και ο Ουστ”, με σκοπό τη διδακτική αξιοποίηση της ιστορίας και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αντιμετωπίζουν κυρίως τα αδέσποτα ζώα.

Μίλησαν, επίσης, για  θέματα, όπως οι ανάγκες των ζώων, η κακοποίησή τους  και η προστασία τους από τον άνθρωπο. Τέλος, κατασκεύασαν ομαδικά μια αφίσα με πολύ ενσυναίσθηση. Έτσι συνειδητοποίησαν το βασικό μήνυμα αυτής της ημέρας, το οποίο είναι:                     
                                   “Αγάπη και Σεβασμός σε όλα τα ζώα


Β΄ τάξη

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης παρακολούθησαν την ταινία  "Η ζωή ενός αδέσποτου σκύλου", συζήτησαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τις ανάγκες των ζώων, καθώς για την ανθρώπινη ευθύνη απέναντί τους. Επίσης, έφτιαξαν μικρά βιβλία με θέμα την ζωοοφιλία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου