Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 

                        Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση στην οποία  συμμετείχαν όλες οι τάξεις. Παρουσιάστηκαν από τα παιδιά εικαστικές δημιουργίες, απαγγελίες μηνυμάτων, τραγούδια και δρώμενα με αναφορές στο βιβλίο και την αξία του.

 ΣΤ τάξη

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης αναφέρθηκαν στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και στο μήνυμα της φετινής χρονιάς.

"Στις 2 Απριλίου  γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Διαλέχτηκε η συγκεκριμένη ημέρα γιατί τότε γεννήθηκε ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Κάθε χρόνο μια διαφορετική χώρα αναλαμβάνει να δημιουργήσει μια αφίσα και ένα μήνυμα το οποίο μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες. Η μέρα αυτή γιορτάζεται από το 1966 παντού.

 Σκοπό έχει να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο."

Α τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης διάβασαν το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά "Τα 33 ροζ ρουμπίνια", έδωσαν σε αυτό το δικό τους τέλος και δραματοποίησαν την ιστορία. Επίσης, δημιούργησαν τις δικές τους αφίσες για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. 

Β1 τμήμα

               

Β2 τμήμα 

                        

Γ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης απήγγειλαν τον "Ύμνο του βιβλίου" του Ευγένιου Τριβιζά και τα δικά τους χαικού που έγραψαν για το βιβλίο. Τραγούδησαν το τραγούδι "Τι να είναι τα βιβλία" και έφτιαξαν μια αφίσα. 


Δ τάξη

                        

Ε τάξη

Στο τμήμα της Ε΄ τάξης  διαβάσαμε τον ”Εγωιστή Γίγαντα”. Στη συνέχεια εικονογραφήσαμε  την ιστορία του βιβλίου σε χαρτί του μέτρου (φτιάχνοντάς  την  σαν πανό). Γράψαμε την ιστορία με λίγα λόγια, τη διαβάσαμε και επιλέχθηκαν οι αφηγητές. Τέλος, την αφηγηθήκαμε την ημέρα της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας σιγά-σιγά την εικονογράφηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου