Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Πανελλήνια ημέρα κατά της βίας στο σχολείο

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών και των μαθητριών.
Έτσι, σε αυτό το  πλαίσιο  πραγματοποιήθηκαν και στο σχολείο μας δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών απέναντι σε αυτό το φαινόμενο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄ και Ε΄ τάξεων ασχολήθηκαν με τα συναισθήματα,  θετικά και αρνητικά, που μπορεί να νιώθει ένα παιδί στον χώρο του σχολείου. 

Αρχικά παρακολούθησαν  το βίντεο «Τα μπαλόνια της φιλίας». Με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο έγινε συζήτηση  για τη φιλία,  τη μοναξιά και για το εάν έχουμε φίλους.
Στη συνέχεια παρακολουθήσαν σε ταινία το παραμύθι «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο». Έγινε συζήτηση για το εάν υπάρχουν μαθητές που πληγώνουν και στενοχωρούν άλλους μαθητές  και ποια είναι τα μέσα που χρησιμοποιούν.
Κατόπιν παρακολούθησαν το βίντεο «Νίκησε τον Νταή Χωρίς να τον Αγγίξεις». Αφιερώθηκε αρκετός χρόνος για συζήτηση σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους νταήδες. Στη συζήτησή δόθηκε έμφαση στο ότι πρέπει τα παιδιά που δέχονται άσχημη συμπεριφορά να γνωστοποιούν το πρόβλημά τους στους δασκάλους και στους γονείς τους, δηλαδή  πρέπει  ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ.
Στο τέλος κατασκευάσαμε τις παρακάτω αφίσες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου