Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Δινοπούλου Αναστασία μίλησε στους μαθητές στην πρωινή συγκέντρωση και είπε τα εξής:
Σήμερα, παιδιά μου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.Θυμηθείτε όσα είπαμε με άλλη ευκαιρία για αυτό, ότι είναι δηλαδή ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο και ότι με το βιβλίο μας ανοίγονται νέοι ορίζοντες. Σκεφθείτε πόσο σημαντικό είναι, αφού γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο και καθιερώθηκε γι' αυτό η σημερινή ημέρα, η 2α Απριλίου, ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.
Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ένα βιβλίο για σας: μπορεί να σας συγκινήσει, να σας κάνει να λαχταρήσετε, να δακρύσετε, να χαρείτε, μπορεί να σας ταξιδέψει στο χώρο και στο χρόνο, να σας πάει σε άλλους τόπους, σε άλλες εποχές. Μπορεί να σας κάνει να αφεθείτε στις σελίδες του και να ξεχαστείτε. Διαβάζετε με πάθος πολλά βιβλία και θα βγείτε ωφελημένοι στη ζωή σας.
Η ημέρα είναι σημαντική και για το Σχολείο μας, αφού αυτό πρωτοστατεί στον τομέα του Παιδικού Βιβλίου, έχοντας, με την προσπάθεια όλων μας αξιόλογη δική του βιβλιοθήκη, έντυπου και ψηφιακού, ελληνικού και ξενόγλωσσου βιβλίου, που μπορείτε όλοι να χρησιμοποιείτε. Γιαυτό, με την ευκαιρία μάλιστα που σήμερα είναι ανοιχτή η βιβλιοθήκη μας, σας περιμένω όλους σας, παιδιά μου, να 'ρθείτε στα διαλείματα, να δανειστείτε όλοι βιβλία από τη βιβλιοθήκη μας και με τον τρόπο αυτό να τιμήσουμε ουσιαστικά και να γιορτάσουμε στην πράξη τη σημερινή ημέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου