Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Εκεί οι μαθητές των δύο τάξεων συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Μακεδονία».


Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, δούλεψαν με Φύλλα Εργασίας πάνω στα ακόλουθα θέματα: την εκπαίδευση, τα παιχνίδια, τον καλλωπισμό των γυναικών και τη ζωή των γυναικών στο σπίτι.
Οι μαθητές της πρώτης ομάδας μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες έμαθαν τι μαθήματα διδάσκονταν τα παιδιά στην αρχαιότητα, πώς ήταν τα σχολεία τους, ποια ήταν τα υλικά γραφής.
Η δεύτερη ομάδα ασχολήθηκε με τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα και τα υλικά κατασκευής τους. Παράλληλα έγινε σύγκριση αυτών με τα σημερινά παιχνίδια.


Η τρίτη ομάδα ασχολήθηκε με τον κόσμο των γυναικών και ειδικότερα με τον καλλωπισμό τους. Πραγματεύτηκαν ζητήματα όπως, τι έκαναν οι γυναίκες για να γίνουν όμορφες, ποια ήταν τα καλλυντικά τους και ποια τα κοσμήματά τους.
Τέλος, με τη ζωή των γυναικών στο σπίτι ασχολήθηκε η τελευταία ομάδα, η οποία εξέτασε πώς περνούσαν οι γυναίκες στο σπίτι, ποια ήταν τα καθημερινά σκεύη που χρησιμοποιούσαν, τι φαγητά μαγείρευαν.


Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια  ξεχωριστή εμπειρία, όπου η μάθηση συνδυάστηκε με την ψυχαγωγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου