Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ «ΜΕΛΙΣΣΑ»



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των Α΄- Γ΄ τάξεων του σχολείου μας η εκπαιδευτική επίσκεψη στο τυπογραφείο «Μέλισσα» στην Ασπροβάλτα.







Οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου και έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής ενός βιβλίου. Οι υπεύθυνες του τυπογραφείου μας ανέφεραν πως αρχικά το κείμενο τυπώνεται σε στήλες σε μεγάλες σελίδες διαστάσεων 100εκ. Χ 70εκ. Στη συνέχεια κόβεται από κάθε σελίδα ό,τι δε χρειάζεται και κατόπιν κάθε σελίδα διπλώνεται και γίνεται ένα 16σέλιδο. Έπειτα γίνεται η σύνθεση των 16σέλιδων που απαρτίζουν το βιβλίο, το ράψιμό τους, το πρεσάρισμα για να πάρει το βιβλίο το επιθυμητό σχήμα και τέλος η προσθήκη του εξώφυλλου. Αφού γίνει μια μικρή βελτίωση του βιβλίου στο μηχάνημα κοπής, το βιβλίο είναι έτοιμο για πακετάρισμα.


Μας ανέφεραν ακόμη πως ένα βιβλίο χρειάζεται περίπου δύο μέρες για να ολοκληρωθεί, ενώ περίπου μία βδομάδα βιβλία με περίτεχνη διακόσμηση.


Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Λυδίας για να προσκυνήσουμε. Η αδελφή Αναστασία μας διηγήθηκε με απλό και κατανοητό τρόπο τον βίο της Αγίας Λυδίας, της πρώτης γυναίκας, που ασπάσθηκε τον Χριστιανισμό στην Ελλάδα και  κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.


Αφού ευχαριστήσαμε τις αδελφές για τη φιλοξενία, αναχωρήσαμε για το σχολείο μας  «σοφότεροι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου